Over ons

Namens mijn team en mijzelf heet ik u van harte welkom in Mezzaluna.

De naam ontlenen we aan het klassieke pand uit 1907, waarin we ­gevestigd zijn. Boven de ingang wordt de voorgevel versierd met een in steen gebeitelde halve maan en de tekst “ In Den Halve Maend”. De naam Mezzaluna is een vrije vertaling van deze tekst.

Ingrid Blanker
Ijs Gulpen

Onze pizza’s worden op ambachtelijke wijze bereid volgens een oud Romaans Italiaans recept. We hebben gekozen voor bloem met een rijke volle smaak en die komt rechtstreeks van een molenaar in Lombardije. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in een pizzeria en in 2019 mijn kennis uitgebreid bij de pizza academie te Utrecht.

Onze gerechten worden ter plekke vers voor u bereid.

Benvenuti a Mezzaluna e buon appetito.

Het romige, Italiaanse ijs wordt elke dag door mijzelf bereid. Kwaliteit staat voorop bij Mezzaluna. Van het bereiden tot aan het uitserveren, alles staat in het teken van het streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. Om die reden wordt het ijs ter plaatse bereid en worden er alleen hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Mijn opleiding tot ijsbereider heb ik gevolgd in Bologna in Italië aan de ijsuniversiteit en in Nederland bij een van de twaalf Meester IJsbereiders.

Het ambachtelijk bereid ijs wordt geserveerd vanuit een pozetti. Dit zijn afgesloten ijshouders, die ervoor zorgen dat lucht, warmte en licht de kwaliteit van het ijs niet kunnen aantasten. Naast een aantal vaste basis smaken, is er een smaken pallet waarin gevarieerd wordt, afhankelijk van het seizoen of bijzondere gelegenheid.
De smaken verschillen maar de kwaliteit blijft.